Over onze school

Welkom bij de Notelaar!


Een uniek schooltje verborgen in het groen
Een tweede thuis voor je kleine kapoen

Waar iedereen elkaar door en door kent
Waar je kan worden wie je eigenlijk bent

Waar we kinderen kunnen zien stralen
En het beste uit zichzelf weten te halen

Een ideale basis tot het worden
van een bijzonder mens
Dat is dan ook meteen onze
vurigste wens!

Wat is klasuniek?

5 kernwaarden, de basis die je kan terugvinden in onze ruime schoolvisie.

  1. Spontaan leren: Kinderen leren spontaan door iets te doen, door anderen na te bootsen, zonder erover na te denken. Jongere kinderen krijgen spontaan stimulansen van oudere kinderen.
  2. Verantwoordelijk/zelfstandigheid/hulpvaardigheid: Oudere kinderen leren hun verantwoordelijkheid opnemen t.o.v. jongere. De oudere kinderen leggen bijvoorbeeld een spel uit of dragen zorg voor de jongere op een uitstap. Kinderen helpen elkaar en worden hierdoor sneller zelfstandig.
  3. Gemengde groep: Er is respect voor het leerritme van elk kind. Doordat er geen jaargrenzen meer zijn, kunnen en mogen kinderen op bepaalde gebieden sneller of trager gaan. Er is meer aandacht voor “rijping” voor het natuurlijke groeiproces.
  4. Warme, familiale sfeer: Kinderen zitten 3 of 4 jaar samen bij dezelfde leerkrachten. Door dat de kinderen een aantal jaren bij dezelfde leerkracht en klasgenootjes zitten, bouwen ze onderling een hechte band op. Dit zorgt voor vertrouwen, rust, stabiliteit en veiligheid waarin kinderen zich voluit kunnen ontplooien. In onze school doen we aan teamteaching, door meerdere leerkrachten samen voor de groep te hebben kan er meer gedifferentieerd worden, wat zorgt voor een brede kijk op de ontwikkeling van elk kind.
  5. Samenwerken: Samen leven in een groep van verschillende leeftijden is een weerspiegeling van de maatschappij en bevordert de sociale ontwikkeling. Je kind bouwt relaties op met kinderen van verschillende leeftijden. Niets is beter dan het samenwerken al in de kleuterschool te laten starten. Bij het samenwerken dienen ze rekening te houden met anderen en leren zo iets voor elkaar over te hebben.


Klas uniek

Want jij bent uniek!ONZE VISIE

Spelenderwijs stappen zetten, want elke stap telt

Al van in de kleuterklas werken we aan de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid van het kind. Dit doen we aan de hand van de 3 H’s: Hart, Hoofd en Handen. Ons vertrekpunt is zonder twijfel het Hart. Want het goed voelen van de kleuter is de basis van alles wat we doen. Het is van hieruit dat we verder kunnen en het kind kennis en motorische vaardigheden bijbrengen. Dat we stappen voorwaarts willen we zetten; zoveel is zeker. Eén gouden regel verliezen we echter nooit uit het oog: het welbevinden van onze kleuters wijst ons de weg.

Met oog voor elk kind

Omdat we elke kleuter met gepaste zorg willen omringen, gaan we voor een gepersonaliseerde aanpak. Onze kleinschaligheid maakt dat we onze kinderen door en door kennen en hen precies die aandacht kunnen schenken die ze nodig hebben om de volgende stap in hun groeiproces te zetten. Een goede band met elke kleuter opbouwen, zien we als onze absolute prioriteit.

We dragen zorg voor ieder kind

In ons schooltje doen we er alles aan om kinderen een veilig en geborgen gevoel te geven. We geven hen in de eerste plaats onze aandacht en luisteren naar wat ze ons te vertellen hebben. Zo bouwen we een hechte band met hen op en gaan ze zich thuis voelen. Vaak spelen we ook in op de zaken die ze zelf aanbrengen. Een kind dat een slak mee naar de klas brengt, is voor ons een aanleiding om rond de slak een verhaal te vertellen en zo al spelenderwijs over de slak te leren.‘Kinderen gelijke kansen geven’, zien we niet als de zoveelste slogan. We zetten ons met hart en ziel in om die slagzin in de dagelijkse praktijk om te zetten. Elk kind krijgt aangepaste zorg zodat het op zijn ritme kan groeien. En wat misschien nog belangrijker is, we moedigen kinderen in hun groeiproces aan door te benadrukken wat ze al allemaal kunnen. Vaak zijn het precies die kleine schouderklopjes die een groot verschil maken.

Onze troeven

 

Kansrijke school waar je mag zijn wie je bent

   
 

Kleine school waar we kinderen laten stralen

   
 

Een rustige plek midden in de natuur

   
 

Warme, familiale sfeer waar elk kind telt

   

Ons gedreven team

Kleuterschool

Leen Schepers

Kleuterjuf

Lisa-Marie Van Loo

Kinderverzorgster

Directie & administratie

Greet Costermans

Beleidsmedewerker en zorgjuf

Melissa De Cooman

Administratie

Onze vestiging