Met oog voor elk kind

Omdat we elke kleuter met gepaste zorg willen omringen, gaan we voor een gepersonaliseerde aanpak. Onze kleinschaligheid maakt dat we onze kinderen door en door kennen en hen precies die aandacht kunnen schenken die ze nodig hebben om de volgende stap in hun groeiproces te zetten. Een goede band met elke kleuter opbouwen, zien we als onze absolute prioriteit.
 
Onze zorgcoördinator, Sandra Vanderheyden, vertelt je er meer over.

“In ons schooltje doen we er alles aan om kinderen een veilig en geborgen gevoel te geven. We geven hen in de eerste plaats onze aandacht en luisteren naar wat ze ons te vertellen hebben. Zo bouwen we een hechte band met hen op en gaan ze zich thuis voelen. Vaak spelen we ook in op de zaken die ze zelf aanbrengen. Een kind dat een slak mee naar de klas brengt, is voor ons een aanleiding om rond de slak een verhaal te vertellen en zo al spelenderwijs over de slak te leren.

‘Kinderen gelijke kansen geven’, zien we niet als de zoveelste slogan. We zetten ons met hart en ziel in om die slagzin in de dagelijkse praktijk om te zetten. Elk kind krijgt aangepaste zorg zodat het op zijn ritme kan groeien. En wat misschien nog belangrijker is, we moedigen kinderen in hun groeiproces aan door te benadrukken wat ze al allemaal kunnen. Vaak zijn het precies die kleine schouderklopjes die een groot verschil maken.”